Nieuws

apr 10, 2017

‘flexbanen zijn echte banen’


Brigitte van der Burg is 23 maart 2017 geïnstalleerd als voorzitter van de NBBU. 'Ik vind het ontzettend belangrijk de NBBU nog meer op de kaart te zetten. Er moet anders – positief – gekeken worden naar flexwerk.'
'Flexmarkt iets positiefs'

Van der Burg's missie is duidelijk: 'Ik wil op de maatschappelijke agenda krijgen dat er anders tegen de flexmarkt aangekeken wordt. Het moet duidelijker worden wat de flexbranche allemaal doet. De flexibele arbeidsmarkt is ontzettend belangrijk. De flexmarkt is iets positiefs, mensen krijgen hier nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. En bovenal: flexbanen zijn wel degelijk echte banen. En die waardering moet er ook komen. Door alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is er steeds meer behoefte aan flex. Aan de andere kant hebben werknemers behoefte aan zekerheid. Ligt er morgen wel brood op de plank? Hoe kunnen we er als NBBU dus voor zorgen dat we die werkzekerheid voor flexwerkers vergroten?
'De komende jaren staat er veel te gebeuren. Daarom is het ook belangrijk de NBBU nog meer op de kaart te zetten, want er kan wel geroepen worden: 'Iedereen moet aan een vaste baan', maar dat is een illusie. Voor ons gaat het erom dat iedereen die aan het werk wil, ook die kans krijgt.'

Bron: NBBU

Nieuws

Pagina 1 van 16  > >>

jul 1, 2018 - Altijd op de hoogte blijven van interessante nieuwsartikelen en ontwikkelingen bij Uitzendbureau WORQ.NL? Volg ons dan op  Facebook en LinkedIn!


jan 12, 2018 - Altijd op de hoogte blijven van interessante nieuwsartikelen en ontwikkelingen bij Uitzendbureau WORQ.NL? Volg ons dan op  Facebook en LinkedIn!


okt 17, 2017 -

Zo'n 5,4 miljoen hogere inkomens zullen de inkomstenbelasting onder Rutte III zien dalen.