Nieuws

mei 8, 2013

Tekort hoogopgeleide technici in Nederland


Het tekort aan hoogopgeleide technici wordt vaker aangevuld vanuit oost-Europa.

Hoogopgeleide technische mensen uit oost-Europese landen worden steeds vaker in Nederland ingezet.

Directeur/eigenaar Gregor Popanda, in Polen geboren en getogen, zegt in het afgelopen jaar veel hoogopgeleide technische mensen uit landen als Polen, Slowakije en Estland, Letland en Litouwen te hebben bemiddeld.

"Voor mensen uit de EU-landen uit die regio is het makkelijk verblijfsvergunningen te regelen. Het is de kunst om de juiste mensen te vinden. Niet alleen met de juiste opleiding, maar vooral met de juiste mentaliteit. Omdat wij in die culturen thuis zijn en er een groot netwerk hebben in en rondom de universiteiten, lukt het ons om die te vinden. Tijdens de grote vraag naar mensen vorig jaar hebben we veel mensen aan een baan hier geholpen, in het eerste kwartaal van dit jaar nog tussen de dertig en veertig."


Nieuws

Pagina 1 van 16  > >>

jul 1, 2018 - Altijd op de hoogte blijven van interessante nieuwsartikelen en ontwikkelingen bij Uitzendbureau WORQ.NL? Volg ons dan op  Facebook en LinkedIn!


jan 12, 2018 - Altijd op de hoogte blijven van interessante nieuwsartikelen en ontwikkelingen bij Uitzendbureau WORQ.NL? Volg ons dan op  Facebook en LinkedIn!


okt 17, 2017 -

Zo'n 5,4 miljoen hogere inkomens zullen de inkomstenbelasting onder Rutte III zien dalen.